Peringer Könyvelő Iroda és Számviteli Tanácsadó Kft.

Biztonságban a cégem, biztonságban a pénzem...

Megosztás

Kapcsolat

1158 Budapest, Pestújhelyi út 21.

Mobil: +36-20/312-6850

e-mailhperinger@t-online.hu

Nyitva tartás:

Hétfő-Péntek: 8.00 - 16.00

Jogszabályváltozások

2019. évben a nyugdíjas- munkavállaló és társas vállalkozó járulékmentessége

2018.11.28.

2019. évben a nyugdíjas munkavállaló és a nyugdíjas társas vállalkozó jövedelme után nem kell fizetni Szociális hozzájárulási adót, szakképzési járulékot, és a jövedelemből nem kell levonni Egészségbiztosítási- és
nyugdíjjárulékot sem.
A Nyugdíjas jövedelemből mindössze személyi jövedelemadó vonandó le.

tovább

Az egyszerűsített végelszámolás új előírásai

2018.09.24.

Bt, Kft. és rt. is választhatja az egyszerűsített végelszámolást a cégtörvény 2018. július 1-jei változása szerint, nem kell hozzá ügyvédi képviselet, a kérelmet pedig nem a cégbíróságnál, hanem az adóhatóságnál kell előterjeszteni.

tovább

2018. július 1-jétől teljesítendő online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség

2018.06.19.

Július 1-től minden olyan számlát azonnal be kell küldeni a NAV-nak, amelyik nem magánember nevére szól, és 100 ezer Ft-nál magasabb rajta az áfa.

tovább

2018. május 25-én hatályba lép az új adatvédelmi rendelet (“GDPR”)

2018.01.25.

Minden vállalkozásnak időben fel kell készülnie a GDPR által előírt módosítások bevezetésére és a rendeletnek történő megfelelés biztosítására.
A rendelet az Európai Unió egységes szabályait tartalmazza a személyes adatok kezelése vonatkozásában. A rendeletnek való megfelelés minden esetben az adott vállalkozás felelőssége.

tovább

GYES-t követő szocho kedvezmény

2013.11.07.

Az anyasági ellátás folyósítását követően visszatérő munkavállaló után szociális hozzájárulási adókedvezményt lehet igénybevenni, az alábbi szabályok szerint.

tovább

Új jelzések a magyar termékekre

2013.10.03.

Szeptembertől lépett életbe a magyar termék rendelet új szakasza, véget ért a türelmi időszak. Végleg egységesítették a megjelöléseket, ezentúl három új logóval találkozhatnak a vásárlók a termékeken.

tovább

Miért népszerűtlen a kiva?

2013.10.03.

Az idén bevezetett kisvállalati adót ugyan a vállalkozások túlnyomó része ismeri, a ténylegesen regisztráltak száma azonban továbbra is igen alacsony. A vállalkozások jelentős része ugyanis vagy bizonytalan abban, hogy áttérjen a kivára, vagy nem is foglalkozik a kérdéssel

tovább

Lebukhat, aki nem adózik az ingatlan bérbeadása után

2013.10.03.

Tömegesen érkeznek közérdekű bejelentések a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, amelyekben ingatlan adózatlan bérbeadására hívják fel a figyelmet. Az adóhatóság közleménye szerint most fokozottan ellenőrzik ezeket az ügyleteket.

tovább

Személygépkocsi értékesítés áfája

2013.10.03.

Egy autókereskedéssel foglalkozó cég vásárol egy Kft-től személygépkocsit, melyet mentesen számláztak ki, mivel cégautó volt. Az autókereskedés milyen módon számlázza tovább (különbözeti áfásan, mentesen vagy áfásan)? A különbözeti adózás alá be van jelentkezve.

tovább

Személygépkocsi áfája lízing esetében

2013.10.01.

Egy kft az üzletkötői részére nyílt végű pénzügyi lízing keretében szerez be személygépkocsikat. Hogyan kell a havi lízing díj áfát arányosan levonni, és mi a teendő a magánhasználat megtéríttetése esetén?

tovább